Згромадження Сестер Служебниць Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії
Congregatio Sororum Servularum Beatae Mariae Virginis Immaculatae Conceptae
«Якби люди знали якою є вічність, вони зробили б усе для того, щоб змінити своє життя».
100-річчя Фатімських об'явлень
"Я - хліб життя. Хто приходить до Мене - не голодуватиме; хто вірує в Мене - не матиме спраги ніколи" /Ів. 6, 35/
Прийди, Святий Духу, наповни серця своїх вірних і запали в них вогонь своєї любові.
Дякую Тобі, Господи, за Любов і Покликання

22 серпня 2011 року я святкувала свій Ювілей 25-ліття монашого життя. Важливий і прекрасний цей день в моєму житті, бо дякую доброму Богові за багатство благодатей, котрі зіслав мені в Великій своїй Любові...через ці роки в шлюбах, а також протягом  цілого мого життя. Дякую за дар життя і покликання. Не було би цієї урочистої події, якби би не ласка Доброго Бога і дар моїх люблячих батьків.

 

         Я народилася 3 квітня 1966 року у м. Вроцлаві. Маю 3сестри рідних — Софію, Богуславу і Анну, а також одного брата Казимира.Зростала я  в атмосфері любові, тепла і почуття безпеки. Мої батьки - Казимира і Роман, давали нам приклад як любити Святу Марію і як жити Заповідями Господніми…

         Кожного дня ходила я до костелу - це була моя потреба серця. 25травня 1975року прийняла 1-ше Святе Причастя , дуже  пережила цей день, і до сьогодні його памятаю. Моя радість була тим більша, що моя кохана мама була на ній присутня, а весною перенесла важку операцію на серце. Цілою родиною ми багато молилися про здоров’я для мами. В 1979році мама завагітніла, лікарі сказали,що дитину цю  потрібно усунути...почалася боротьба про збереження початої дитини. Довірили ми маму і дитину Богові та Його Матері. В серці був спокій і радість, бо вірили, що з Божою поміччю буде все добре…

         14грудня 1979 року мама щасливо народила мого брата! Так очікованого і коханого. Для мене і моїх сестер був то приклад від батьків героїчної довіри Богу, Його Мудрості і Любові. Навчили нас, що кожна людина походить від Бога і є витвором Його Любові. Від батьків також навчилися відповідальності, пошани і гідності початої дитини.

         В тому часі я вже знала Сестер Служебниць, які працювали в лікарні у Вроцлаві, де лікувалася моя матуся. Завжди могли розраховувати на духовну підтримку сестер і на їхнє добре слово.Часто зустрічала я сестер в лікарні.Люди завжди цінували присутність і служіння сестер. Сама я часто приглядалася, як навіть після праці, втомлені сестри похилялися над хворими, щоб з ними зустрітися, поговорити, підтримати на дусі…давалося відчути, що це дуже щире, повне тепла і любові служіння!

         В тому часі я належала до танцювального гуртка, часто виїжджали з виступами  до різних домів дитини і домів Опіки людей пристарілих. Це був час в моєму молодому житті, де щораз більше питала Бога, що хоче аби я вчинила. Знала, що хоче, аби моє життя було гарне, добре прожите і вартісне.Завжди була відкрита на потреби моїх ближніх. Просила Ісуса про мудрість і добрий вибір в житті.Коли мені виповнилося 16років  вступила до Згромадження Сестер Служебниць НДМ. Деякі люди кажуть, що це замолодий вік, що рішення ще не спіле, але я завжди повторюю, що можна мати 20років, чи навіть і 30 і не знати чого в житті прагнеш, а можна бути молодим і... мати ясну і конкретну ціль.Треба тільки довіритися Мудрості і  Провидінню Божому!

         Я дуже вдячна своїм батькам, бо моє рішення не було для них легке, але все ж таки дозволили мені зробити свій вибір в житті і на сьогодні  цілою родиною підтримують мене в покликані даром серця і молитвою. 2 травня 2010 року відійшла до Господа наша матуся, вірю, що там перед Лицем Всевишнього    випрошує для усіх нас потрібних благодаті.

         В Згромаджені Сестер Служебниць я є від 28 серпня 1988року, це вже майже 30 років. Почуваюся дуже щасливою і  впевненою, що Бог любить мене! Його Любов відчуваю кожного дня. Відкривання Божих Дарів і досвідчення Його Любові є силою і міццю на дорозі кожного покликаного. Я впевнена, що Бог любить мене, бо дав мені мудрих і відповідальних батьків, бо дав мені прекрасних сестер і коханого брата, дав мені багато Сестер у законній спільноті, дав мені багато друзів і добродіїв, які підтримують мене в покликанні і випрошують потрібні ласки. Відчуваю, що Бог мене надзвичайно любить, бо здійснив мою мрію і від 2-ох років я працюю на Україні, дуже добре тут почуваюся і тішуся, що можу Йому служити і любити Його понад усе!

         Моїм життєвим девізом є слова: «Осуджені будемо з Любові...» .

         Великим авторитетом для мене є — блаж. Іван Павло II, Св.Мати Тереза з Калькути, а улюбленими святими - Св.Франциск з Асижу, о.Піо, св.сестра Фаустина Ковальська і бл.о.Йосиф Цибуля. Дуже міцно пов’язана з Горою Св.Анни, де щорічно вже будучи в Згромадженні брала участь в  Хресній Дорозі. Я шанувальниця Серця Ісусового і Його Милосердя, якому довірила себе і ціле моє життя, і щоденно молюся, щоб добре могла виконати Боже покликання.

         Ісусе, я довіряю Тобі і Твоїй Матері Марії!!!

 

        Всіх сердечно вітаю і бажаю багато Божих Благодатей на кожен день Вашого життя!

                                                                                                           с.М.Дорота

Жити Словом Божим
aside image