Серце Ісуса, щедре для всіх, які до тебе взивають
Помилуй нас!
Згромадження Сестер Служебниць Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії (cілезькі)
Congregatio Sororum Servularum Beatae Mariae Virginis Immaculatae Conceptae  -  de silesia
Прийди, Святий Духу, наповни серця своїх вірних і запали в них вогонь своєї любові.
Будете мати багато терпінь, але ласка Божа буде вашою підтримкою!

2020-05-12

Будете мати багато терпінь, але ласка Божа буде вашою підтримкою!

13 травня 1917 року діти, як завжди, пасли овець у Кова да Ірія. День був сонячний, небо — безхмарне. Близько опівдня, вони побачили раптовий спалах світла, схожий на блискавку. Невдовзі відбувся другий спалах. Налякані пастушки поспішили додому, але зупинилися від здивування. Перед ними над невеличким дубом з'явилася жінка, зодягнена в білу одежу і сказала:
- Не бійтеся, я вас не скривджу.

- Звідки є Ваша Милість? - запитала Люсія

- Я є з Неба.
 
- Що Ваша Милість бажає від мене?
- Я хочу, щоб ви приходили сюди протягом шести місяців, 13-го числа, в цій самій годині. Пізніше скажу, хто Я та що Я бажаю. Згодом повернуся сюди ще один раз, сьомий." (…) - „Чи хочете жертвувати себе Богу? Чи бажаєте зносити всі терпіння, які Він зішле вам, як надолуження за гріхи інших, якими Він є ображений? Чи хочете страждати за навернення грішників?
- Так, ми хочемо.
- Будете мати багато терпінь, але ласка Божа буде вашою підтримкою.
Вимовляючи ті слова, Богородиця розкрила долоні звідки на нас вилилося світло, що проникало в середину. Ми відчули себе немов зануреними в Бога. Якийсь внутрішній поштовх змусив нас впасти на коліна та молитися Пресвятій Трійці та Святій Євхаристії. Через кілька хвилин Діва Марія додала:
- Моліться на вервиці щодня, щоб досягти миру та кінця війни.
Вона почала спокійно підніматися, в напрямку на схід, поки не зникла в безмежності неба. Світло, що оточувало її, немов прокладало їй шлях попереду.
Об'явлення тривало близько 10 хвилин. Розмовляючи між собою, діти зрозуміли, що мали різне сприйняття об'явлення. Навколо нічого не змінилося. Єдине, що їх стривожило, це вівці. Вони перейшли на сусіднє поле, де ріс горох. Але, на загальний подив, вони не зробили жодної шкоди. Повертаючись додому, пастушки домовилися тримати все в таємниці. Першою не витримала Жасінта й все розповіла матері. Франциску довелося підтвердити все, що розповіла сестра. Чутки про об'явлення швидко поширилися селом. Оскільки Люсія була найстаршою, її звинуватили у брехні та в тому, що виставила своїх рідних на посміховисько перед всім селом.
(Вибрані фрагменти описаних явлень у Фатімі за мотивами спогадів сестри Люції.)
Роздум:
Діти, у своїй простій вірі та з повною відданістю, позитивно відгукнулись на запрошення прийняти та принести в жертву страждання як винагородження за свої гріхи.
Наше повсякденне життя багате важкими і болючими переживаннями. Ми хотіли б, щоб їх не було. Ймовірно, ця оборонна реакція походить від незнання, нерозуміння цінності страждань, які ми можемо прийняти та пожертвувати Богові.
Діти, висловлюючи готовність: "Так, ми хочемо!", отримали впевненість, що Божа благодать буде їхньою силою. Разом з довірою, до серця приходить мир і внутрішня сила. "Не бійтеся ...", як часто ми знаходимо ці слова в Євангелії. Діти у Фатімі також почули їх, цього разу з вуст Марії.
Де є Бог, нема страху! Бог приходить з даром миру! Життя в присутності Бога формує внутрішню гармонію і порядок, відштовхує страх і внутрішній хаос.
Діти, дивлячись на Марію, досвідчили світла неба в собі: "Це світло дійшло до нашого нутра, до глибини душі і змусило нас бачити один одного в Бозі, який є цим світлом, чіткіше, ніж у найкращому дзеркалі". Який чудовий збіг спогадів Люсії: "... ми побачили (...) жінку в білому платті, пломеніючу як сонце ..." зі словами святого Івана: "Жінка, одягнена в сонце ..." (Об. 12,1)
Сяйво неба пронизує тих, хто на нього відкривається. Сяйво неба пронизує тих, хто любить Бога! Це сяйво дозволяє нам бачити все в іншому світлі, у світлі Божої Любові. Це сяйво знімає страх і веде на дорогу довіри, мужності та вірності.
Молитва:
Господи, через заступництво Марії, просимо: проникай нас своїм світлом, впровадь нас на дорогу миру і прийми наші страждання як винагородження за гріхи, якими ображаємо Тебе.
Жити Словом Божим
aside image