Серце Ісуса, щедре для всіх, які до тебе взивають
Помилуй нас!
Згромадження Сестер Служебниць Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії (cілезькі)
Congregatio Sororum Servularum Beatae Mariae Virginis Immaculatae Conceptae  -  de silesia
Прийди, Святий Духу, наповни серця своїх вірних і запали в них вогонь своєї любові.
Діти про розарій

2019-10-16

Діти про розарій

Одного дня маленька Софійка пішла з мамою до Церкви. Побачила там знайомого Тарасика, котрий то бігав, то вертівся в лавці. По часі, його мама вийняла щось зі сумки. Маленький Тарасик не знав що це, але Софійка відразу впізнала, що це Розарій. Була дуже здивована, коли хлопець закладав собі його на голову, нюхав - можливо думав, що це мамині коралі або якісь квіти... Софійка знала, що це ані коралі, ані квіти, тільки служить він до молитви. Дівчинка задумалась, чому цей предмет називається Розарій. Чи є подібний до рози?

Коли вже вийшли з церкви, Софійка запитала про це маму. Мама пояснила, що рози (троянди) - це королівські квіти, бо вони найгарніші з усіх квітів і говорять людям про любов, радість, пам'ять і вдячність. Цвітуть вони ще в жовтні місяці, який є місяцем Божої Матері, саме тому люди беруть ці квіти і кладуть їх на вівтарях, при статуях Марії - щоб їх любов залишалася там надовго.

На жаль, не можливо було відправити Марії живі рози до неба, тому люди почали посилати Їй на Небо щось надзвичайно цінного, що приносить Марії багато радості - Слова, котрими Ангел Господній привітав ЇЇ у день Благовіщення і сказав, що Вона стане Матір’ю Сина Божого. Богородиці дуже подобаються ці слова, а ми їх вже дуже добре знаємо: «Радуйся Маріє…»

Коли хтось з любові до Матінки Божої  промовляє ці слова, то прямують вони просто до ЇЇ рук і серця, як справжній букет троянд. Тому люди промовляють їх дуже часто і дуже багато – аж 50 разів на маленьких зернятках!

Жити Словом Божим
aside image