Серце Ісуса, щедре для всіх, які до тебе взивають
Помилуй нас!
Згромадження Сестер Служебниць Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії (cілезькі)
Congregatio Sororum Servularum Beatae Mariae Virginis Immaculatae Conceptae  -  de silesia
Прийди, Святий Духу, наповни серця своїх вірних і запали в них вогонь своєї любові.
Щасливий, хто прибігає до Матері. "Маївки"

2018-04-30

Щасливий, хто прибігає до Матері.

Травень - особливий місяць року, який вражає своєю красою. Унікальна барвистість кольорів, безліч квітів, різноманітність співу птахів, все прокидається і повільно дозріває до повного життя. Це місяць, присвячений Богоматері!

Блаженний Едмунд Бояновський був очарований цим богослужінням, під час якого так багато людей віддають належне Діві Марії. "У дев'ять вечора до мене прийшли троє дівчат з Грабоногу, просили про свічку для травневого богослужіння, яке сьогодні розпочинається. Це дуже приємна була мені несподіванка...  я колись розповідав їм про це богослужіння, але несподівався, що з таким ефектом. До десятої вечора чути було їхні пісні серед тихого дощу та співу солов'їв. Яке ж дивовижно чудове це травневе Марійне богослужіння!» (1.V.1856).

Особливою ознакою цього богослужіння є те, що його відправляють  кожного дня вечірньою порою, коли  людське серце, після насиченого різноманітніми справами дня, так сильно потребує відпочинку і тоді власне може довірити свої справи Найкращій з матерів.

Звертаючись до Марії в Літанії Лоретанській , виспівуємо для Неї найкращі компліменти, закликаючи ЇЇ Заступництва перед троном Бога Отця. У Літанії ми бачимо Марію обережну, вірну, турботливу, материнську, благочестиву ... Бачимо Марію, в якій Бог зробив "великі речі"!

Щасливий, хто прибігає до Матері..!

В даний час, коли наша віра часто піддається випробуванню різних спокус, коли людину огортають сумніви та тривоги, коли часто людина почувається самотньою та загубленою на дорогах нелегкого  життя і відчайдушно шукає руки допомоги ...  - з допомогою приходить Божа Мати!

Завдяки  участі в травневих богослужіннях, їх простоті,  можна знайти відповідь на багато наших сумнівів, віднайти та  відновити коріння нашої віри, встановити щирі стосунки з Христом.

Все, що нам потрібно зробити, це прийти ... як до Мами!

 

Лоретанська Літанія до Пресвятої Діви Марії...

Жити Словом Божим
aside image